item2a
onderbalk

Zorgboerderij Bonaventura

Logon
Buiten0703
LOGOBONAVENTURA

In de Hoeksche Waard, tussen Strijen en ‘s-Gravendeel, staat zorgboerderij Bonaventura. In de naam, goede verwachting, klinkt al door dat de deelnemers er een goede tijd beleven. Verschillende groepen mensen kunnen op de boerderij gebruikmaken van een activerende daginvulling: ouderen in geestelijke en sociale onbalans, volwassenen met een verstandelijke beperking en jongeren met leerproblemen.

Bij Bonaventura gaat het om zinvol bezig zijn in een veilige en landelijke omgeving. De deelnemers kunnen kiezen uit een groot aanbod zinvolle activiteiten. Zoals het inpakken en de verkoop (aan huis) van aardappelen, groenten en fruit, het bereiden van (zelf gekweekt) voedsel, het verzorgen van de dieren, het onderhouden van de kwekerij en het bewerken van hout op de timmerwerkplaats. Daarnaast verrichten de deelnemers diverse productiewerkzaamheden voor bedrijven in de buurt van de zorgboerderij.

Bonaventura is een leerplek voor studenten MMZ en SPH. Ook werken er vrijwilligers die een hart hebben voor de medemens, dieren en groen.

Charlotte (vrijwilliger): “Ik voel hier warmte, genegenheid. Het samenzijn en samen dingen doen is belangrijk.”

Links Contact Route Fotoboek Keurmerken Procedure / aanmelding Goed om te weten Aard van de begeleiding Doelgroep Werkzaamheden Zorgboerderij Bonaventura item4a