item2a
onderbalk

Aard van de begeleiding

LOGOKARDINGE1
Logon

De werkzaamheden op zorgboerderij Bonaventura gebeuren onder begeleiding en op basis van een op de persoon afgestemd begeleidingsplan. In het begeleidingsplan wordt beschreven waar de mogelijkheden liggen van de deelnemer en wat hij/zij wil en mogelijk nog kan leren. Dit kan van zeer gestructureerd en gefaseerd tot meer zelfstandig en eigen initiatief nemend, individueel of in groepsverband. De nadruk wordt gelegd op het in stand houden van reeds aangeleerde vaardigheden, persoonlijkheidsontwikkeling, het aanleren van nieuwe vaardigheden, het ontwikkelen van sociaal wenselijk gedrag en het hebben van werkplezier. De werkzaamheden bieden structuur en veiligheid.

Deelnemers hoeven geen kennis of ervaring ten aanzien van boerderij en natuur te hebben. Dit wordt al doende ontwikkeld. Het is anderzijds wel van belang gemotiveerd te zijn en te willen werken aan vooraf gestelde doelen. Deze worden samen bepaald en regelmatig geëvalueerd.

De omgang en werksfeer is open waarbij waarden als respect voor elkaar, veiligheid en vertrouwen van groot belang zijn.

 

 

 

 

 

Producten
KasBuiten0628
Links Contact Route Fotoboek Keurmerken Procedure / aanmelding Goed om te weten Aard van de begeleiding Doelgroep Werkzaamheden Zorgboerderij Bonaventura item4a